Stucwerk

Stucwerk kun je verdelen in verschillende facetten.

  • Raapwerk
  • Pleisterwerk
  • Decoratief stucwerk

 

Raapwerk

Raapwerk oftewel het vlak en strak maken van ruwe (gemetselde) wanden en plafonds met behulp van een betrekkelijk dikke laag gipsmortel. Een raapwerklaag is tussen 7 millimeter en 4 centimeter dik. Bij dunnere lagen spreken we van pleisterwerk. Met raapwerk kan men perfect scheve muren of plafonds weer in de juiste staat brengen door bepaalde delen dikker of juist dunner te “rapen”. Raapwerk wordt ook vaak gebruikt op rondingen zoals bij openhaarden en trapwrongen. Daarnaast wordt raapwerk gebruikt bij togen en andere ronde profielen. Raapwerk levert een zeer gladde ondergrond voor vrijwel alles: behangen, sierpleister (spachtelputz), sausen, verven enz. Ook een zeer gladde afwerking is mogelijk.

 

Pleisterwerk

Met pleisterwerk bedoelen wij het strak en vlak maken van bestaande plafonds en wanden met behulp van een dunne laag gipsmortel. Een pleisterwerk heeft een dikte tussen de 1 en 5,5 millimeter. Bij dikkere afwerklagen wordt gesproken van raapwerk. Pleisterwerk geeft u een gladde ondergrond voor vrijwel alles: beschilderen, sierpleister (spachtelputz), behang, sauzen enz. Hierbij is de keuze van gladheid door u te bepalen, ook een zeer gladde afwerking is mogelijk. Voor een gepleisterd plafond zijn gipsplaten noodzakelijk ook dit kunnen wij voor u aanbrengen. Pleisterwerk is geschikt voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders.

 

Decoratief stucwerk

Er is een ruim aanbod van nieuwe sierlijsten en ornamenten in gips deze worden voor J.O.L. Bouw gefabriceerd en geleverd door gespecialiseerde bedrijven. Voor maatwerk maken wij zelf de modellen.