Sfeerhaarden

Warmte, Vuur en Sfeer dat alles bied u een brandende haard. Wij leveren haarden in alle soorten en maten. Of het u nu gaat om een gashaard, openhaard, houtkachel of een elektrische haard  Wij leveren en installeren elke gewenste haard.

Veel mensen denken dat sfeerhaarden geen warmte geven, of dat een sfeerhaard enkel voor het decoratieve aspect aangekocht kan worden, maar die opvatting is fout. Er bestaan sfeerhaarden met een gesloten systeem waarbij het rendement toch zo een 85% bedraagt, dat is 50% meer dan bij een gewone openhaard. Een sfeerhaard kan dus gemakkelijk in het tussenseizoen je woning op temperatuur houden, maar in de winter moet je opletten, want dan zal enkel de sfeerhaard niet voldoende zijn, je zal dan moeten verwarmen met de centrale verwarming en de sfeerhaard als bijverwarming gebruiken.

Er bestaan sfeerhaarden met verschillende vermogens. Het is beter om een haard te kopen met een lager vermogen. Wanneer je een haard koopt waarvan het vermogen veel te hoog ligt, dan zal die haard niet optimaal kunnen branden en zal hij bijvoorbeeld veel te snel uitgaan waardoor het gezellige ervan af is. Beter dus een iets lager vermogen in huis te halen maar die kan dan langer voor een gezellige sfeer zorgen.