Dakkapel/dakramen

Om een ruimte meer volume te geven of om meer licht binnen te krijgen kunt u kiezen voor het plaatsen van een dakkapel, een lichtstraat maar ook een dakraam. Wij plaatsen alle mogelijke varianten.

Dakkapel

Om op uw zolder meer ruimte  te creëren is het plaatsen van een dakkapel de ideale oplossing. U kunt kiezen voor een houten of kunststof dakkapel.

Een houten dakkapel wordt door ons op maat gemaakt zodat de uitbouw past bij de vormgeving van uw huis. Houten dakkapellen geven een natuurlijke uitstraling. In tegenstelling tot een kunststof dakkapel moet er aan een houten dakkapel meer onderhoud (verfwerk) gepleegd worden. Maar bij goed materiaal en een gedegen onderhoud heeft ook een houten dakkapel een lange levensduur.

Kunststof dakkapellen bieden veel mogelijkheden. Tegenwoordig zijn kunststof dakkapellen bijna niet te onderscheiden van houten dakkapellen. Het grote voordeel van een kunst  stof dakkapel is dat u er geen onderhoud aan heeft.

 

Dakramen

Dakramen zijn ideaal om de zon te laten binnenschijnen en uw zolder om te toveren tot extra woonruimte. Er zijn diverse mogelijkheden. Wij helpen u graag met het kiezen van het juiste dakraam voor uw woning.
Dakramen verhogen ook de aantrekkelijkheid van uw huis. Er is een veelheid aan ontwerpen voor de uiteenlopende daktypes. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor uitzetramen die naar buiten openen of kantelramen die naar binnen openen of een combinatie van beide.

Lichtstraten

De aloude kunststof lichtkoepel voldoet al lang niet meer. De lichtstraat waar wij mee werken is gemaakt van zonwerend dubbel glas en fraai afgewerkt aluminium. De natuurlijke lichtinval met onvervormd doorzicht zorgt voor een prachtig ruimtelijk effect. Tevens zijn de lichtstraten voorzien van een KOMO-attest met productcertificaat en voldoen hiermee aan het bouwbesluit en aan de eisen van het politie keurmerk. Het is daarmee een exclusiviteit op de markt.

Alle lichtstraten worden standaard voorzien van zonwerend HR++ glas. Dit glas bevat een “ingebouwde klimaatregeling”: koeler in de zomer en warmer in de winter. Zo bespaart u aanzienlijk op de stookkosten. Het isolatieglas met luchtdichte spouw voorkomt condensvorming. Zo blijft het doorzicht van uw lichtstraat optimaal.