Loodgieterswerk

Loodgieterswerk valt te verdelen in de volgende onderdelen:

  • Waterleiding
  • Centrale verwarming installatie
  • Gasinstallatie
  • Sanitair
  • Lood en zinkwerk
  • Riolering

Waterleiding

Waterleiding systemen worden in alle soorten woningen en bedrijfspanden geïnstalleerd.

Alle nieuwe ( en bestaande ) installaties worden van tevoren berekend. Dit om de juiste diameter van de leidingen te bepalen, om onnodige waterverliezen tegen te gaan, en voldoende water per tappunt te verkrijgen in verband met de gelijktijdigheid van het aantal tappunten.

 

Centrale verwarming installatie

De CV-installatie regelt de temperatuur middels twee mechanismen:de hoeveelheid water die door de radiatoren stroomt en de aanvoertemperatuur van het radiatorwater. Deze moeten goed functioneren, anders ontstaan er klachten in de woning of het gebouw en/of wordt er teveel energie verbruikt.

De aanvoertemperatuur van het radiatorwater wordt bepaald door de instellingen van de hoofdregeling. De belangrijkste typen zijn:

  • Thermosstatische hoofdregeling
  • Weersafhankelijke hoofdregeling, al of niet met optimalisatie

 

De instellingen van de pomp, radiatorkranen en voetventielen bepaalt de hoeveelheid water die door de radiatoren stroomt. Door iedere radiator moet evenveel water stromen. Klachten ontstaan als door de ene radiator veel water stroomt, terwijl eenzelfde radiator elders nauwelijks water krijgt. Er ontstaan temperatuurverschillen tussen vergelijkbare vertrekken. De wijze waarop dat water verdeeld is over de radiatoren, noemt men de waterzijdige balans. Het instellen van de regelmechanismen noemt men waterzijdig inregelen.

 

Gasinstallatie

Gasinstallaties worden door J.O.L. Bouw berekend om de juiste einddruk en de diameters te bepalen. De leidingen worden zowel in de vorm van staal, koper of kunststof aangelegd, afhankelijk of de leiding zich binnen of buiten het pand bevindt.

Gas wordt in Nederland voor allerlei toepassingen gebruikt. Wij zorgen ervoor dat de gasinstallaties veilig wordt aangelegd. Wij kunnen grote en kleine gastechnische installaties voor u verzorgen. Wij verzorgen de aanleg, de uitbreiding en het onderhoud van gasinstallaties ten behoeve van:

• Centrale Verwarmingsinstallaties,
• Lokale Verwarmingsinstallaties,
• Heteluchtverwarming,
• Warmwatervoorzieningen en
• Keukenaansluitingen

 

Sanitair

Voor iedere badkamer en/of toilet, van groot tot klein, kunnen wij sanitair leveren in alle soorten en maten van bekende merken. Een wastafel, toiletcombinatie en radiator. Bij al het sanitair dat wij leveren kunnen we zowel vormgeving als kleur op elkaar afstemmen.

Design sanitair
Of u interesse heeft in modern of klassieke design sanitair. Wij kunnen u op maat advies geven.

 

Lood- en Zinkwerk

De montage en verwerking vereist echte vakmanschap. Het verwerken van lood en zinkwerk is veelal nog ambachtelijk werk. Lood, zink en ook koper zijn duurzame producten en gaan jaren mee mits het vakkundig is aangebracht.

Loodwerk
Wij kunnen voor u het loodwerk herstellen en vernieuwen.

Zinkwerk
Wij kunnen voor u zinken goten herstellen of vernieuwen. Zink op dakkapellen en alle voorkomende zinkwerkzaamheden in en om het huis, bijvoorbeeld: luifels, zinken zijwangen, kilgoten.

 

Riolering

Gemeenten hebben de taak dat het afvalwater van huishoudens en bedrijven getransporteerd wordt via buizen van het gemeentelijke rioleringssysteem. In sommige buitengebieden komt het voor dat huizen of bedrijven niet aangesloten zijn op de riolering. Het waterschap geeft deze huishoudens en bedrijven dan een toestemming om hun afvalwater rechtstreeks op het oppervlaktewater te lozen.

Uiterlijk op 1 januari 2005 moet u of uw gemeente de lozing van uw afvalwater die aangesloten zit op de riolering aanpassen aan nieuwe regels. Dat betekent of het aansluiten van de riolering of aanleg van een verbeterde zuivering installatie. Hierbij gaat het om al het huishoudelijk afvalwater uit badkamer, toilet en keuken naar tevredenheid af te voeren. Als u in een oud huis woont, met een verouderd rioleringssysteem kan dit wel eens voor problemen kan zorgen. Na een hevige regenval kan het regenwater bijvoorbeeld niet meer weg. Hierdoor kan alles onder water komen te staan, met alle gevolgen en jammer genoeg kosten van dien.

J.O.L. Bouw kan het gehele rioleringssysteem en eventueel het hemelwater afvoersysteem volgens de wettelijke norm voor u vernieuwen.